Skûtsjesilen, zeilen met hét schip van Friesland

Altijd al een passie gehad voor varen? Ervaar het, probeer het met een skûtsje

Skûtsjesilen, maak kennis met de Ferrari ‘s onder de boten. Bij ’t Stekelbaarsje bieden wij een unieke kans om kennis te maken met deze boten. Friesland en Skûtsjesilen zijn nog steeds onlosmakelijk met elkaar verbanden. Pak deze kans om een unieke ervaring mee te maken in Friesland.

Wat is een skûtsje?

Een skûtsje (Fries voor schuitje) is een houten of stalen Friese boot gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Afhankelijk van het seizoen vervoeren ze mest, terpaarde, aardappelen en andere goederen. De schipper en zijn gezin woonden aan boord. De boten werden gebruikt vanaf de 18e eeuw tot circa 1930. De lengte van de boot is tussen de 12 en de 20 meter.

Actief deelnemen tijdens het zeilen

Door de geringe diepgang kan het Skûtsje vrijwel overal komen. Zo kun je zeilend naar Heech, Gaastmeer, Koudum of Woudsend. Je kunt met je vrienden gezellig aan boord zitten maar ook actief deelnemen. Sturen, zeilen, zeil hijsen, zwaarden bedienen, alles is mogelijk.  

Ook is het mogelijk om voor anker te gaan nabij het snel vaargebied om vanaf hier met een snelle motorboot te gaan waterskiën of banaan varen.

Door deze combinaties kan je hier een unieke ervaring beleven als je vrijgezellenfeest, gezellig met je vrienden genieten van het water en daarna eventueel genieten van de snelheid van het water.

Wat kost het

De kosten voor dit vrijgezellenfeest zijn op aanvraag. Door het formulier hier links in te vullen nemen wij contact met je op.

 

Reserveer direct

 

Bel 't Stekelbaarsje0514 - 602 728 Mail 't Stekelbaarsjeinfo@stekelbaarsje.nl  Like 't Stekelbaarsje op Facebook Volg 't Stekelbaarsje op Twitter

 

Lasergamen: ga de uitdaging aan, ook in de winter!

Lasergamen: ook in de winter bij 't Stekelbaarsje

Spanning en sensatie tijdens het uitdagende lasergamen. Zowel indoor als outdoor kun je lasergamen bij 't Stekelbaarsje! Dus ook in de winter, wanneer het weer buiten niet meewerkt. Durf jij de uitdaging aan te gaan?
                                                       
Meer informatie over lasergamen >>

Bedrijfsuitjes bij 't Stekelbaarsje                  

Bedrijfsuitjes bijvoorbeeld op het water

Een dag met resultaat! Werk met elkaar samen in een totaal andere setting. Creëer teambuilding door activiteiten als wedstrijdzeilen, fierljeppen, lasergamen en meer. Gegarandeerd een gezellige dag met collega's.

Meer informatie over bedrijfsuitjes >>

Bezoek ook de website van onze zeilschool!

't Stekelbaarsje

Bij 't Stekelbaarsje kun je naast de leukste outdoor activiteiten ook terecht voor een zeilschool. Leer nieuwe mensen kennen tijdens ons zeilkamp! Een ervaring om nooit meer te vergeten. Kijk voor meer info op de zeilschoolwebsite.

Ga naar de zeilschool website >>

  

Home
Arrangementen
Groepsaccomodatie Friesland
Bootverhuur Friesland
Schoolkampen
Zeilschool

Contact

T: 0514 - 602 728
A: Mardijk 21
8581 KG Elahuizen
E: info@stekelbaarsje.nl

Like 't Stekelbaarsje op Facebook Volg 't Stekelbaarsje op Twitter

CWO erkend opleidingscentrum

Direct aanmelden voor een te gek uitje

't Stekelbaarsje: indoor en outdoor activiteiten
head over
Indoor en outdoor activiteiten in FrieslandIndoor en outdoor activiteiten 't StekelbaarsjeLasergamen: indoor en outdoor't Stekelbaarsje: indoor en outdoor activiteiten
Paling roken in Elahuizen, FrieslandSkûtsjesilen bij 't StekelbaarsjeZeilactiviteiten bij 't Stekelbaarsje in FrieslandIndoor en outdoor activiteiten 't Stekelbaarsje
Lasergamen outdoor en indoor FrieslandIndoor en outdoor activiteiten in ElahuizenActiviteiten outdoor en indoor - FrieslandOutdoor en indoor activiteiten - Elahuizen, Friesland
Barbeque bij 't StekelbaarsjeZeilen bij 't Stekelbaarsje in FrieslandWaterskiën bij 't Stekelbaarsje't Stekelbaarsje: indoor en outdoor activiteiten