Fierljeppen met je feest of uitje

Met een feest of bedrijfsuitje fierljeppen? Hier ben je op het goede adres! In Friesland is slootjespringen uitgegroeid tot een sport. Doe dit met een lange stok en het wordt door ons Friezen “Fierljeppen” genoemd.  

Fierljeppen: het Friese slootjespringen  

Fierljeppen is de Friese benaming voor het polsstokspringen. Het is een oude traditie van de Friezen. Het werd al gedaan in het jaar 1500 toen er nog niet veel wegen, maar wel veel sloten waren. De mensen moesten toen om maar van weiland naar weiland te komen over de sloten springen. Sommige sloten waren nog smal en konden worden overbrugd door slootje te springen. Sommigen waren te breed waardoor een poolstok gebruikt moest worden. 

Fierljeppen Friesland: onze werkwijze

We beginnen met een korte instructie en demonstratie bij een smalle sloot van ongeveer anderhalve meter. ‘Tja…. Vanaf een afstandje leek die sloot niet zo breed’ De groep telt af… één, twee, drie…. De hele groep haalt de overkant. Na verschillende sprongen geoefend te hebben, wordt het nu tijd voor een iets bredere sloot. Een sloot van 3.5 a 4 meter. De vrijgezel staat wederom met knikkende knieën met de stok in zijn/haar hand om als eerste over de sloot te fierljeppen De groep telt weer af. Eén, twee, drie, PLONS! Lachend, staat deze vrijgezel tot zijn middel in de sloot. ‘It kin net’! Bijna de hele groep springt erover, slechts 4 halen een natte voet of een nat been.

Fierljeppen Friesland

Leer ljeppen

Fierljeppen in Friesland is natuurlijk iets wat iedereen eens gedaan moet hebben. Het Friese fierljeppen begint allemaal met een goede aanloop. Dit is de basis van een goede sprong. Na de aanloop moet je je vastgrijpen aan de pols en proberen te klimmen. Tot slot is er nog de uitsprong, hier moet je je gaan afdrukken van de pols. In het begin is dit natuurlijk nog wat lastig wat fierljeppen voor een vrijgezellenfeest een lachwekkende uitdaging maakt!

Meld je aan voor het altijd leuke fierljeppen

Dit zou zomaar een onderdeel van uw vrijgezellendag of bedrijfsuitje kunnen zijn, met z'n allen slootje springen. Een hilarische activiteit waarbij vooral een foto/film camera niet mogen ontbreken! Het polsstokspringen duurt ongeveer een uur. De kosten hiervoor bedragen € 90,-. Meld je direct via het formulier links op de website en kom fierljeppen in Friesland!

 

Meld je direct aan voor fierljeppen

Bel 't Stekelbaarsje0514 - 602 728 Mail 't Stekelbaarsjeinfo@stekelbaarsje.nl  Like 't Stekelbaarsje op Facebook Volg 't Stekelbaarsje op Twitter

 

Lasergamen: ga de uitdaging aan, ook in de winter!

Lasergamen: ook in de winter bij 't Stekelbaarsje

Spanning en sensatie tijdens het uitdagende lasergamen. Zowel indoor als outdoor kun je lasergamen bij 't Stekelbaarsje! Dus ook in de winter, wanneer het weer buiten niet meewerkt. Durf jij de uitdaging aan te gaan?
                                                       
Meer informatie over lasergamen >>

Bedrijfsuitjes bij 't Stekelbaarsje                  

Bedrijfsuitjes bijvoorbeeld op het water

Een dag met resultaat! Werk met elkaar samen in een totaal andere setting. Creëer teambuilding door activiteiten als wedstrijdzeilen, fierljeppen, lasergamen en meer. Gegarandeerd een gezellige dag met collega's.

Meer informatie over bedrijfsuitjes >>

Bezoek ook de website van onze zeilschool!

't Stekelbaarsje

Bij 't Stekelbaarsje kun je naast de leukste outdoor activiteiten ook terecht voor een zeilschool. Leer nieuwe mensen kennen tijdens ons zeilkamp! Een ervaring om nooit meer te vergeten. Kijk voor meer info op de zeilschoolwebsite.

Ga naar de zeilschool website >>

  

Home
Arrangementen
Groepsaccomodatie Friesland
Bootverhuur Friesland
Schoolkampen
Zeilschool

Contact

T: 0514 - 602 728
A: Mardijk 21
8581 KG Elahuizen
E: info@stekelbaarsje.nl

Like 't Stekelbaarsje op Facebook Volg 't Stekelbaarsje op Twitter

CWO erkend opleidingscentrum

Direct aanmelden voor een te gek uitje

't Stekelbaarsje: indoor en outdoor activiteiten
head over
Indoor en outdoor activiteiten in FrieslandIndoor en outdoor activiteiten 't StekelbaarsjeLasergamen: indoor en outdoor't Stekelbaarsje: indoor en outdoor activiteiten
Paling roken in Elahuizen, FrieslandSkûtsjesilen bij 't StekelbaarsjeZeilactiviteiten bij 't Stekelbaarsje in FrieslandIndoor en outdoor activiteiten 't Stekelbaarsje
Lasergamen outdoor en indoor FrieslandIndoor en outdoor activiteiten in ElahuizenActiviteiten outdoor en indoor - FrieslandOutdoor en indoor activiteiten - Elahuizen, Friesland
Barbeque bij 't StekelbaarsjeZeilen bij 't Stekelbaarsje in FrieslandWaterskiën bij 't Stekelbaarsje't Stekelbaarsje: indoor en outdoor activiteiten