Paling roken voor groepen in Friesland, Elahuizen

Voor groepen organiseren wij paling roken in Friesland. In Elahuizen staat onze palingroker al op jullie te wachten wanneer je aankomt op het eiland of op de zeilschool. De heerlijke geur van de rokers ton komt je direct tegemoet.

Het roken van vis is uitgevonden om de houdbaarheid ervan de verlengen. Vroeger waren er nog geen koelkasten of diepvriezen. Daarom bedachten de vissers deze oplossing voor als er bijvoorbeeld te veel vis gevangen was. Een mooi bijkomstigheid was de aroma van gerookte palingen. De palingen hangen ongeveer 45 minuten in de ton waarbij goed op temperatuur, houtsoort en vochtigheid gelet moet worden. Dit zorgt voor de heerlijke smaak.

Ouderwets paling roken in Friesland

Paling roken is een oude ambacht. Vroeger waren er wel 15 palingvissers actief op de Fluessen. Maar tegenwoordig zijn dat er nog twee. Het gaat bij het paling roken dan ook niet alleen om smaak maar ook om de sfeer. De geheimen van deze ambacht worden tijdens deze groepsactiviteit prijsgegeven waarna u daarna heerlijk kunt eten.

De Fluessen en ook Elahuizen in Friesland hebben een lange geschiedenis wanneer het om paling gaat. De paling die je vandaag proeft is dan ook in de Fluessen gevangen. Wanneer deze niet voorradig is, worden deze op het Ijsselmeer gevangen. Zo zijn er altijd palingen en ook nog dagvers. Na ongeveer 45 minuten gaan de palingen uit de ton en zijn ze klaar om opgegeten te worden. Voor iedereen zijn er minimaal twee palingen.

Een heerlijke break tussen de activiteit door

Op een lege maag kun je geen activiteiten uitvoeren. Daarom kunnen jullie als heerlijke 'break' voor tussen de middag paling roken. Bijvoorbeeld tussen het skûtsjesilen, lasergamen, fierljeppen of boogschieten door. Gezellig samen eten en daarna weer verder met jullie activiteit. De kosten hiervan zijn op aanvraag.

Meld je gelijk om te paling roken aan de linkerzijde van deze pagina.

PalingrokenPalingrokenPalingroken

Meld je direct aan voor paling roken

Bel 't Stekelbaarsje0514 - 602 728 Mail 't Stekelbaarsjeinfo@stekelbaarsje.nl  Like 't Stekelbaarsje op Facebook Volg 't Stekelbaarsje op Twitter

 

Lasergamen: ga de uitdaging aan, ook in de winter!

Lasergamen: ook in de winter bij 't Stekelbaarsje

Spanning en sensatie tijdens het uitdagende lasergamen. Zowel indoor als outdoor kun je lasergamen bij 't Stekelbaarsje! Dus ook in de winter, wanneer het weer buiten niet meewerkt. Durf jij de uitdaging aan te gaan?
                                                       
Meer informatie over lasergamen >>

Bedrijfsuitjes bij 't Stekelbaarsje                  

Bedrijfsuitjes bijvoorbeeld op het water

Een dag met resultaat! Werk met elkaar samen in een totaal andere setting. Creëer teambuilding door activiteiten als wedstrijdzeilen, fierljeppen, lasergamen en meer. Gegarandeerd een gezellige dag met collega's.

Meer informatie over bedrijfsuitjes >>

Bezoek ook de website van onze zeilschool!

't Stekelbaarsje

Bij 't Stekelbaarsje kun je naast de leukste outdoor activiteiten ook terecht voor een zeilschool. Leer nieuwe mensen kennen tijdens ons zeilkamp! Een ervaring om nooit meer te vergeten. Kijk voor meer info op de zeilschoolwebsite.

Ga naar de zeilschool website >>

  

Home
Arrangementen
Groepsaccomodatie Friesland
Bootverhuur Friesland
Schoolkampen
Zeilschool

Contact

T: 0514 - 602 728
A: Mardijk 21
8581 KG Elahuizen
E: info@stekelbaarsje.nl

Like 't Stekelbaarsje op Facebook Volg 't Stekelbaarsje op Twitter

CWO erkend opleidingscentrum

Direct aanmelden voor een te gek uitje

't Stekelbaarsje: indoor en outdoor activiteiten
head over
Indoor en outdoor activiteiten in FrieslandIndoor en outdoor activiteiten 't StekelbaarsjeLasergamen: indoor en outdoor't Stekelbaarsje: indoor en outdoor activiteiten
Paling roken in Elahuizen, FrieslandSkûtsjesilen bij 't StekelbaarsjeZeilactiviteiten bij 't Stekelbaarsje in FrieslandIndoor en outdoor activiteiten 't Stekelbaarsje
Lasergamen outdoor en indoor FrieslandIndoor en outdoor activiteiten in ElahuizenActiviteiten outdoor en indoor - FrieslandOutdoor en indoor activiteiten - Elahuizen, Friesland
Barbeque bij 't StekelbaarsjeZeilen bij 't Stekelbaarsje in FrieslandWaterskiën bij 't Stekelbaarsje't Stekelbaarsje: indoor en outdoor activiteiten